torstai 9. joulukuuta 2010

Joulunalusmietintöjä

Mietintämyssyä ollaan soviteltu nyt täällä päähän lähinnä joululahjojen suhteen sekä sitten sen, että mitä jouluperinteitä aletaan uudessa kodissamme nyt lapsen tultua kuvioihin vaalia. Toki neiti on vielä sen verran pieni, että jotkut jutut menee vielä ohi, mutta itse ainakin muistan lapsuudesta juuri joulut, sen kun mentiin aattona joulusaunaan (meillä vielä kesken) mamman ja papan luo aattoiltana, sinne toi tonttu tai pukki lahjat oven taakse, (me taidetaan olla kotona, josko mamma + pappa + toinen mamma tulisi meille sitten ainakin käymään + ehkä pukki...?), kauniisti pukeutumisen, itsellä oli aina sama puku kuin koulun joulujuhlassa (siitä aion pitää kiinni vaikka oltaisiin kotona) ja tietysti hyvä syöminen (tulee toteutumaan).

Joulukuusi on ihan must juttu, onko se vielä tänä jouluna, siitä en ole varma, kun pieni kävelijä on niin kovin ehtiväinen. Illalla voitaisiin miehen kanssa mennä joulukirkkoon, se on meidän kirkossa illalla kymmeneltä että sinne neiti ei jaksa valvoa. Mies luultavasti haluaisi myös katsomaan joulurauhan julistusta, mutta itse taas haluaisin silloin jo rauhoittua joulunviettoon kotona (ja katsoa Lumiukon, nytkin tulee oikein kylmät väreet kun ajattelee). 

Kaikenkaikkiaan tärkeintä mielestäni on kiireettömyys, lämpö, ajan antaminen toisille ja yhdessäolo. Nuo asiat kun pitää mielessä niin aika kiva joulu tulee varmasti.


Joulumaa on muutakin kuin pelkkää toiveunta, 
Joulumaa on ihmismielen rauhan valtakunta. 
Eikä sinne matka silloin kovin kauan kestä, 
Joulumaa, jos jokaiselta löytyy sydämestä. 
Katri Helena - Joulumaa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti