keskiviikko 2. tammikuuta 2013

Joulun muistoja

Vaikka joulu onkin taas jo ohimennyttä elämää, muistelen vielä hiukan meidän osalta viime joulua. Se jäi mieleeni ehkä hiukan kiireisenä mutta myös rauhoittumaan pystyttiin. Ruoka oli hyvää, pukki ihana, lahjat mahtavia. Aattoillalla vielä mentiin joulukirkkoon jonne ei ole moneen vuoteen ehditty, ja se kruunasikin minun aattoni täydellisesti.

Kuusi oli elämäni ensimmäinen ostokuusi. Se koristeltiin neidin kanssa yhdessä. Meillä ei kuusessa trendivärit näy, se on ollut punainen joka joulu ja luulen että punaisena pysyy. Karkkitangot ovat tehneet siihen entreen viimevuosina, ne sopivat mukavasti punaisella koristeltuun kuuseen.Jouluverhoja meillä ei olekaan tässä talossa ennen ollut, mutta nyt käydessäni joulun alla Adalmiinan helmessä huomasin että jouluverhot olivat puoleen hintaan joten Sulo Vileninä tietysti ostin kahdet. Toiset laitoin olohuoneeseen ja toiset (pika)lyhensin keittiöön kapoiksi.Laatikoiden valmistus on äitini heiniä, hän kun sen homman tekee parhaiten. Toinen mamma hoitaa kinkun joten meille jäi käytännössä alkuruokapuoli ja tietysti makeat herkut. Tänä jouluna jälkiruuaksi oli perinteistä riisipuuroa mutta kahvipöytään tuli valikoima itsetehtyjä sekä kaupan makeisia.


Kattausta minun malliini, jokaisella ruokailijalla oli tuollainen massasta painettu piparkakku, johon oli "pursotettu" etunimen alkukirjain. Sen sai sitten ottaa mukaansa ja laittaa kukin kotonaan vaikka kuusta koristamaan.

Alla vielä kollaasi joistain lahjoista joita saimme, olimme olleet kaikki aika kilttejä:) Kuvasta puuttuu vielä kaksi pyjamaa neidille, paloasema-duplot, nukenvaatteita, jumppahörhelöpuku (nyt kelpaa jumppailla) me&i vaatteita sekä joitan pienempiä juttuja.  Minä sain sarastusvalo-herätyslampun, lisäosia Nominationiin, suklaata...aah (ja puuh jo tässä vaiheessa:) Teemaan lisäosia ja vielä jotain pieniä juttuja.
2 kommenttia: