sunnuntai 14. heinäkuuta 2013

Valasranta

Muistan lapsuudesta miten kävimme aina muutaman kerran kesässä Yläneen Valasrannalla uimassa. Ranta on ihana hiekkapohjainen kirkasvetinen ranta, jossa saa kävellä kymmeniä metrejä jotta syvenee sen verran että oikein pääsee uimaan. Eli lapsiperheille ihanteellinen. Tanssilavan yhteydessä on myös kioski josta saa kahvia ja virvokkeita, sekä ihan hiukopalaakin.  Jossain vaiheessa kuitenkin alkoi tulla enemmän ja enemmän sinilevää ja sinne uimaan meneminen lopulta jäi kokonaan. Kunnes eilen menimme taas pitkästä aikaa katsomaan voisiko siellä vielä tänä kesänä uida, kun on tuo neitikin nyt saman ikäinen kuin itse olin kun siellä enempi käytiin. 


Kyllähän siellä uimareita oli ranta täynnä, eikä sitä levääkään ainakaan vielä näkynyt. Sellaisia pieniä palluroita siellä kyllä oli mutta ilmeisesti siinä vaiheessa että ei vielä aiheuta mitään haittaa. Hiukan sameampaa tuo vesi kyllä oli kuin mitä lapsuudesta muistan, silloin se oli todella kirkasta. Vesi oli varmaan siinä 20 asteen hiukan paremmalla puolella, ainakin niin että itsekin sinne suht helposti pulahti.


Uimaeleganssina meillä nähtiin Henkkiksen uimapuku, Hesburgerin lastenaterian mukana tullut huivi (hih, mutta sopiva uimiseen) ja tietysti Hello Kitty-pallo ja uima-avut. Osaa muuten neiti sitten jo uida uima-apujen kanssa, tai ainakin pysyy pinnalla ja eteneekin jollakin tapaa. Uimakoulussa kesän alussa opeteltiin uimaan myyrää, miksihän se on muuttunut, kun itse olin pieni niin se taisi olla koiraa:)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti