maanantai 12. syyskuuta 2011

Kesällä kerran

Syksyn kunniaksi taitaa olla aika palailla linjoille tännekin. Aikeissa ei ollut oikeastaan hiljaiselo, mutta kummasti vaan tänne ei sitten inspannut niin kirjoitella kun muutenkin koitti hiukan pysytellä erossa näppäimistä:) Nyt ollaan taas näppäimistöllä päivittäin niin tässä lomassa varmaan ehtii hiukan kirjoitella taas.


Mutta nyt on lomailtu, hauska loma olikin ja pitkä, siihen mahtui monenlaista keliä ja touhua. Käytiin kotieläinpihassa, Muumimaailmassa, laivalla, uimassa monta kertaa niin luonnonvesissä kuin maauimalassa.  Kyläiltiin sukulaisissa, saunottiin juhannussaunassa, pompittiin veljeni luona trampoliinilla (voi miten hauskaa se onkaan!) urheiltiin hippokisoissa, ja käytiin Turun Messuilla. Päästiin pariin otteeseen pomppulinnaan pomppimaan, oltiin HopLopissa veljentytön kanssa ja vierailtiin eräillä maalaismarkkinoilla. Siellä kivointa oli tietysti määät eli lampaat ja hepat.  Hassua kirjoittaa näistä jutuista nyt vasta kun jo syksyn touhut on pitkällä mutta parempi kai myöhään kuin ei milloinkaan:) Meidän loma kuitenkin loppui vasta elokuun lopulla, ja arki alkoi sitten siitä.


Vauhti on jo kovaa, niin että välillä hirvittää. Ihanaahan se on seurata toisen touhuja ja sitä antaumusta millä tutkitaan asioita, ja hauska myös huomata miten kaikkea matkitaan. Iskän maalipensselillä maalataan, ja ruohonleikkuussakin halutaan olla mukana. Sanoja tulee lisää melkein päivittäin ja kaikkia vaikeampia sanojakin koitetaan sanoa jollain lailla. Iiiiiiipäjää on esimerkiksi viinirypäle. Jotkut sanat tulee todella selkeästi ja toisia saa itsekin arvuutella että mitäs nyt mahdetaan tarkoittaa.


Kesän kohokohdiksi nousee meillä ainakin itsellä muistoissa se kun neiti pääsi halaamaan laivalla Muumia, voi miten hän oli onnessaan! Ja onneksi siitä jäi muistoksi myös kuva. Ja ne uimakerrat, laiturilta hyppiminen oli oikein hauskaa (minä tietysti pidin käsistä kiinni) ja ihan vaan se plutiminen siellä vedessä. Ja ei missään rantavedessä, vaan kellukkeiden kanssa ihan sinne kunnolla veteen. Näitä on ihana kerätä tänne itselleenkin muistoiksi, jotkalämmittää mieltä pitkän talven aikana uutta kesää odotellessa.

2 kommenttia:

  1. teillä on ollut hauskan kuuloinen kesä :) Ja tervetuloa takaisin :)

    VastaaPoista
  2. Hauskaa oli, oli tietysti kaikkea muutakin mutta pääsääntöisesti oli oikein ihanaa. Kiitos:)

    VastaaPoista