torstai 19. huhtikuuta 2012

Kuningatarhyydykekakku


Tein tällaisen soveltaen ystäväni ohjetta, samainen ohje löytyy ilmeisesti joidenkin Valion maustettujen rahkapurkkien sisältä. Tähän käytin yhden purkin kuningatar-rahkaa ja yhden vaniljaista, ja maku oli kevyen marjainen kevyellä vaniljan vivahteella. Kuvat ovat salamalla otetut, joten mitään kovin laadukkaita eivät valitettavasti ole ja jätin vielä tuon leivinpaperinkin tuonne alle että ihan kakkublogien tasoon ei nyt ylletä. Halusin vain laittaa tämänkin tänne lähinnä taas itselleni muistiin. Ohje on kaikessa helppudessaan seuraava:


Pohja:
12 kpl Digestive keksejä
75 grammaa voita


Täyte:
4 liivatelehteä
2 purkkia maustettua rahkaa esim vanilja tai kuningatar
2 dl kermaa


Kiille:
3 purkkia Kuningatar-Pilttiä
3 liivatelehteä


Tee pohja, eli irtopohjavuuan pohjalle levitetään seos jossa n. 12 kpl Digestive-keksejä sekä 75 grammaa voita. Monessa ohjeessa kehoitetaan sulattamaan voi, mutta minä annan sen vain pehmetä hiukan pöydällä, näin mielestäni pohjasta tulee pehmeämpi.


Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa kerma, sekoita joukkoon 2 purkkia haluamaasi maustettua rahkaa esim. 2 x kuningatar tai 1 x kuningatar ja 1 x vanilja. Liuota liivatteet pieneen määrään kiehuvaa vettä tai mehua, itse laitan pieneen kattilaan hiukan nestettä ja liutoan liivatteet sinne. Sekoita liivate täytteen joukkoon ja lisää teelusikallinen vaniljasokeria.


Kiilteen tein niin että sekoitin kolmen kuningatarsosepurkin joukkoon kolme liivatetta (taas ensin liotetaan ja sitten sekoitetaan pieneen määrään vettä tai mehua). Päälle sekalainen sortimentti strösseleitä ja avot, valmista on!
Yllä vielä kuva puoliksi syödystä kakunpalasta kun en aiemmin hoksannut räppäistä kuvaa:)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti