tiistai 10. syyskuuta 2013

Turvapaikka

Kiire. Kaaos. Elämänhallinta. Miljoona asiaa mielessä. Miljoona asiaa kesken ja mitään ei saa kunnolla vietyä loppuun, joitain ei saa edes kunnolla aloitettua. Kaaoksen taltuttaminen. Onko tämä vaan lomanjälkeistä arjen rutiinien hakemista, ehkäpä. Mistä löytää aika blogin päivittämiselle, ehkä vähentämällä aikaa muualla netissä. Aikaa pitää löytyä myös työnhaulle, lopputyön tekemiselle, koululle, harrastuksille, perheelle ja itselle. Kaipaan aikaa jolloin saisin olla vaan. Ilman tunnetta että pitäisi tehdä jotain, olla jossain. 


 Jokaisella pitäisi olla paikka jossa rauhoittua, jossa saa olla ihan oma itsensä ja unohtaa kaikki muun elämän vaatimukset. Minulle yksi tällainen paikka on kotipaikkani sauna. Paikat on tutut, ympäristö kaunis ja vehreä, tavarat ja huoneet vanhoja, tuttuja ja turvallisia. Uutta ei tarvita eikä kaivata, ei tarvitse tuunata eikä rempata, ei stailata eikä arvostella. Näin on hyvä. Räsymatto eteisen lattialla, vanha lautaovi päästää sisälle. Juhannusvihdat roikkuvat eteisen seinällä muistuttamassa lämpimästä ja kauniista juhannuksesta. Kesän viimeiset lämmöt nautitaan juuri täällä.



 Rappusilta avautuu näkymä pelloille, on aika mennä pihakeinuun vilvoittelemaan ja nauttimaan saunan jälkeen hyvästä olosta. Elämä on tässä ja nyt, myöhemmin on taas aika hypätä mukaan maailman menoon ja nykyaikaan, mutta pihasaunan lämmössä on hyvä unohtaa kaikki kiireet. Pysähtyä hetkeksi.



Mikä on sinun turvapaikkasi arjen keskellä?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti