lauantai 28. syyskuuta 2013

Taidot kehittyy

Neidin lempipuuhaa nykyään on piirtely ja tarrojen liimailu sekä "kirjoittaminen". Eilen piirtelimme  paperille ja hän muodosti siihen kirjaimen N ja kysyi että mikä tuo on. Minä sitten kerroin että sehän on N-kirjain. Näin hän teki vielä M-kirjaimen ja ainakin A:n ja jonkin muunkin muistaakseni. Sanoin hänelle että no osaat kirjoittaa siis Mamma, joten kokeillaan, ja näytin kirjain kerrallaan mitä hänen piti kirjoittaa niin eikös sieltä kirjoitettu hienosti Mamma paperille :) Ja äiti oli tietysti hirmu ylpeä! Tämä oli kotona kuitenkin ensimmäinen kerta kun alettiin noin innokkaasti kirjoittelemaan oikein kirjaimia, oman nimensäkin kirjoitti tänään paperille mallin mukaan. 


Neiti oli siis 3 vuotta ja 10 kuukautta muodostaessaan ensimmäiset sanansa paperille. Muistaakseni jotain yritystä tähän suuntaan on ollut ennekin mutta ei näin selkeästi. Ihania hetkiä kun huomaa taitojen karttuvan ja toisaalta meinaa häkeltyä että osataanko jo tällaistakin!

1 kommentti:

  1. Noi on jotenkin ristiriitaisia hetkiä kun toisaalta sitä on tosi ihmeissään ja ylpeä mitä kaikkea toinen jo osaa ja toisaalta kauhistuttaa kuinka se pieni onkin jo aika iso ja taitava.

    VastaaPoista