Laitan tähän nyt lähinnä omaksi muistilapukseni tämän Iglukakun ohjeen. Pohjan tein tällä ohjeella: http://www.kinuskikissa.fi/kaaretorttupohja/ ilman tuota kaakaojauhetta. Tämän tein ensin neljällä munalla ja sitten vielä puolikkaan ( kahteen pyöreään alumiinivuokaan).
Täyte sovellettuna täältä: http://www.kinuskikissa.fi/mansikka/ omassa täytteessäni oli:
noin 500 g mansikkaa sulatettuna
5 dl Creme Vispiä vaahdotettuna
Purkki vaniljatuorejuustoa
1 dl vaniljakreemijauhetta
Vatkaa Creme Vispi (tai kerma) vaahdoksi
Sulata, valuta ja soseuta mansikat
Ota neste talteen pohjan kostuttamista varten
Sekoita kaikki täytteeseen tulevat aineet
Valmis seos alla:
Vuoraa sopivankokoinen pyöreä vuoka kelmulla (laitoin kelmun kahteen suuntaan)
Aloita täyttäminen kanneksi tulevalla kiekolla, itse laitoin hiukan turhan pienen aloituskiekon. Muista kostutus!
Jokaiseen väliin tuli tässä samaa täytettä ja jokainen pohjakerros kostutettiin mansikkamehulla.
Tässä kakku jo käännettynä, tällaisen kakun tekoon ohjetta enempi täällä: http://www.kinuskikissa.fi/kakun-tayttaminen-esittelyssa-eri-vaihtoehdot/?sliderpage=1&ref=146 kakku sai tekeytyä jääkaapissa yön yli.
Sitten vaahtokarkkitaikinan tekoon. Linkki siihen tässä: http://pionilaakso.blogspot.com/2009/08/vaahtokarkkimassa.html Tein pitkälti noiden ohjeiden mukaan, mutta aina sitä jotenkin tulee sovellettua. Massa on tehty Haribon valkoisista vaahtokarkeista.
Vaahtokarkit juuri sulatettuna
Lisätään tomusokeria pikkuhiljaa samalla sekoittaen
Siirsin massan tasolle kun alkoi jollain lailla pysymään koossa ja jatkoin tomusokerin lisäämistä
Valmis massa alla
Komentokeskus:)
Massa sai myös tekeytyä seuraavaan päivään, ja aamulla aloin kaulita. Itselläni on tuollainen Lidlistä ostettu silikonialusta näihin kaulintoihin. Ihan tavallinen kaulin ja tomusokeria kaulimisen avuksi.
Alla kakku kumottuna ja vielä Creme Vispi-vaahdolla päällystettynä. Tuohon päälle sitten asetetaan tuo vaahtokarkkimassalevy.
Tässä valmis kakku johon painelin iglun saumoja tylsällä veitsellä. Täältä idea kakkuun ja vinkkejä, tosin tässä käytetty marsipaania: http://mrscake.vuodatus.net/blog/1641388 Ja tuo paperimuki tuolla on vain siksi että tuo suuaukko ei ehtinyt kovettua:)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti