perjantai 27. tammikuuta 2012

Iglukakku

Laitan tähän nyt lähinnä omaksi muistilapukseni tämän Iglukakun ohjeen. Pohjan tein tällä ohjeella: http://www.kinuskikissa.fi/kaaretorttupohja/ ilman tuota kaakaojauhetta. Tämän tein ensin neljällä munalla ja sitten vielä puolikkaan ( kahteen pyöreään alumiinivuokaan).

Täyte sovellettuna täältä: http://www.kinuskikissa.fi/mansikka/ omassa täytteessäni oli:
noin 500 g mansikkaa sulatettuna
5 dl Creme Vispiä vaahdotettuna
Purkki vaniljatuorejuustoa
1 dl vaniljakreemijauhetta

Vatkaa Creme Vispi (tai kerma) vaahdoksi

 Sulata, valuta ja soseuta mansikat

Ota neste talteen pohjan kostuttamista varten

Sekoita kaikki täytteeseen tulevat aineet 

Valmis seos alla:


Vuoraa  sopivankokoinen pyöreä vuoka kelmulla (laitoin kelmun kahteen suuntaan)

Aloita täyttäminen kanneksi tulevalla kiekolla, itse laitoin hiukan turhan pienen aloituskiekon. Muista kostutus!


Jokaiseen väliin tuli tässä samaa täytettä ja jokainen pohjakerros kostutettiin mansikkamehulla.

Tässä kakku jo käännettynä, tällaisen kakun tekoon ohjetta enempi täällä: http://www.kinuskikissa.fi/kakun-tayttaminen-esittelyssa-eri-vaihtoehdot/?sliderpage=1&ref=146 kakku sai tekeytyä jääkaapissa yön yli.


Sitten vaahtokarkkitaikinan tekoon. Linkki siihen tässä: http://pionilaakso.blogspot.com/2009/08/vaahtokarkkimassa.html Tein pitkälti noiden ohjeiden mukaan, mutta aina sitä jotenkin tulee sovellettua. Massa on tehty Haribon valkoisista vaahtokarkeista.


Vaahtokarkit juuri sulatettuna


Lisätään tomusokeria pikkuhiljaa samalla sekoittaen

Siirsin massan tasolle kun alkoi jollain lailla pysymään koossa ja jatkoin tomusokerin lisäämistä
 

Valmis massa alla

Komentokeskus:)

Massa sai myös tekeytyä seuraavaan päivään, ja aamulla aloin kaulita. Itselläni on tuollainen Lidlistä ostettu silikonialusta näihin kaulintoihin. Ihan tavallinen kaulin ja tomusokeria kaulimisen avuksi.Alla kakku kumottuna ja vielä Creme Vispi-vaahdolla päällystettynä. Tuohon päälle sitten asetetaan tuo vaahtokarkkimassalevy. 

Tässä valmis kakku johon painelin iglun saumoja tylsällä veitsellä. Täältä idea kakkuun ja vinkkejä, tosin tässä käytetty marsipaania: http://mrscake.vuodatus.net/blog/1641388 Ja tuo paperimuki tuolla on vain siksi että tuo suuaukko ei ehtinyt kovettua:)

Kakku sai kovasti kehuja, en tykkää itsekään marsipaanin mausta, tuo vaahtokarkkimassa on todella hyvän makuista. Myös tuo täyte on melko raikas, ja hyytyy kuitenkin hyvin tuon vaniljakreemijauheen ansiosta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti